18 Mayıs 2011 Çarşamba

Pirinçli kabak içi...


Malzemeler:
  • Dolma yaptigimiz kabaklarin içi
  • Sogan
  • Pirinç
  • Zeytinyag
  • Pulbiber,karabiber,dereotu,tuz
Yapilisi:
Yemeklik dogradimiz sogani bir miktar zeytinyaginda kavuruyoruz,kabak içlerini, yikadigimiz pirincimizi ve az miktarda su ilave ediyoruz,kisik ateste pirinçler pisene kadar pisiriyoruz,baharatlarla tadlandirip ocaktan aliyoruz.
Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. tarifinizi pirinçsiz ama dereotuyla yapıyordum bir de böyle deneyim

    YanıtlaSil
  2. Bende hiç pirinçsiz denememistim bende oyle deneyecegim ;)

    YanıtlaSil
  3. oooo yenge nerelere goturdun beni ellerine kollarina saglik nefis gorunuyor herkese israrla denemesini tavsiye ediyorumm:)

    YanıtlaSil
  4. Ben de pirinçle yapıyorum, hem lezzetli hem hafif çok güzel diyet yemeği olur, Valla canım çekti:)
    Annemden kabak dolması mı istesem..

    YanıtlaSil
  5. Ben çok blogunuza gibi, güzel yemek tarifleri var, kabak aşk, tarifi çok iyi görünüyor, benim mutfak şili geleneksel gıda, ben, sarılmalar blogunuza bulmak için, evde bir nimet to9do hazırlamak gibi.

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)