15 Temmuz 2014 Salı

Bulgur köfteli yoğurtlu semiz otu salatası...

Tarifimiz Mutfakta Feyza Var  arkadasimiza ait.



Malzemeler: 

Bulgur Köftesi için: 

1 bardak köftelik ince bulgur
1 yumurta
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
Tuz ve karabiber

Kızartmak için: 

Fındık yağı veya Zeytin yağı

Semizotu için: 

1 bağ semizotu 
1 kase süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
Tuz

Sunum için: 

1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 

Yapılışı: 

1. Bulguru , derin bir tencerede, 1 bardak kaynar su ile ıslatın ve tencerenin ağzı kapalı şekilde bulgur şişene ve ılıyana dek bekletin. Ardından, bulgura, yumurta, un, salça, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice yoğurun. Köfte hamurundan fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı bir tepsinin içine koyun.  Dilerseniz, köfteleri bir gün önceden yuvarlayıp buzdolabında bekletip ertesi gün kızartabilirsiniz.  Yağınızı tavaya alıp iyice kızdırın. Köfteler, fotolarda gördüğünüz şekilde kızarınca, fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu serilmiş bir kaba alın- gerçi bulgur köftesi çok da yağ çekmiyor. 


2. Semizotunu yıkayıp sadece yapraklarını kullanın. Suyunu iyice süzdükten sonra süzme yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsakla karıştırın. Bu karışımı, servis tabağına alın. Üzerine kızartılmış köfteleri yayın (Köfteleri soğuk veya sıcak servis edebilirsiniz). Servis tabağının kenarlarına da, sunumun daha güzel olması için sızma zeytinyağı gezdirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)